Ga naar hoofdinhoud
Blue En Boot Rws

Trots op twee nieuwe projecten

Wauw, voor Rijkswaterstaat gaan we twee fantastische hydrografische projecten uitvoeren! De komende zes jaar voeren wij dieptemetingen en stromingsmetingen uit in de Ooster- en Westerschelde en veel binnenwateren. Belangrijk voor Nederland en voor onze groei!

Het was een lang en intensief traject. Uiteindelijk gunde Rijkswaterstaat ons de opdrachten op basis van kwaliteit en prijs. Daar zijn we natuurlijk enorm trots op. De komende jaren gaan wij aan de slag in Zeeland, het IJsselmeer en de grote rivieren in Nederland. De Ooster- en Westerschelde is bekend terrein voor ons. De afgelopen twee jaar hebben wij daar in opdracht van Rijkswaterstaat dieptemetingen verricht en elektronische kaarten gemaakt voor de scheepvaart. Dat is een continu proces, want de vaarroutes beheren is een wettelijke taak voor Rijkswaterstaat. De mondingen in zee worden ook onderdeel van ons werkgebied. Dat vraagt om een bijzondere aanpak, want daar bevinden zich diverse beschermde natuurgebieden waar je rekening hebt te houden met bijvoorbeeld zeehonden en broedvogels. Zij mogen straks geen last hebben van ons werk.

Droge voeten

Dat maakt dit project extra mooi en uitdagend. Het is voor Nederland een belangrijk project. Bij de binnenwateren gaan wij de ligging van de bodem in kaart brengen en stromingsmetingen uitvoeren. Daarmee kan Rijkswaterstaat met hydrologische modellen een relatie leggen tussen de waterstand en de hoeveelheid afvoerwater en kunnen ze hun sluizen en stuwen beter inregelen. Zo houden wij met z’n allen droge voeten.

Stromingsmetingen

Binnen Nederland zijn er maar weinig bedrijven die veel ervaring hebben met het verrichten van stromingsmetingen. Daarom hebben wij samen met een Belgische partner onze aanbieding voor Rijkswaterstaat gemaakt en op basis van kwaliteit en prijs heeft Rijkswaterstaat voor onze aanbieding gekozen. Op deze manier bouwen wij mee aan een nieuwe duurzame samenleving en worden wij ook op het terrein van stromingsmetingen dé specialist in Nederland.

Collega’s gezocht

De opdrachten zijn grote en langlopende projecten van zes jaar die daarmee een enorme boost geven aan de verdere ontwikkeling en groei van ons bedrijf. We zijn ons nu hard aan het voorbereiden. Er worden surveyboten voor ons gebouwd met ‘state of the art’ apparatuur aan boord. En het blijft niet bij investeren in hardware. We investeren ook in menskracht. Om deze klussen te klaren hebben wij meer hydrografen en geofysici nodig. Dus heb jij ervaring met dieptemetingen en/of stromingsmetingen, dan komen wij graag met jou in contact!

Back To Top