Ga naar hoofdinhoud
Bgt

Hoe IGL zich ontwikkelt tot BGT expert

Met jarenlange ervaring in land- en watermeting wil IGL zich ontwikkelen tot expert in de BGT. Momenteel ontzorgen wij al de gemeente Rotterdam in het beheer en onderhoud van hun topografische basiskaarten. Dat doen wij met ervaren landmeters en uitstekende software.

Ervaren landmeters

De landmeters leiden we op. In de praktijk door ervaring op te doen bij grote projecten. De bronhouder geeft aan als er mutaties plaatsvinden in de ruimte, waarna wij alles inmeten en aanpassen in de bestanden. Zo is de gemeente zeker van de juiste informatie over de indeling van ons land om de openbare ruimte te beheren, maatschappelijke vraagstukken op te lossen en bouwprojecten efficiënter aan te pakken.

Riolering

Een mooi voorbeeld is de aanpassing in het rioleringsnetwerk waar elke gemeente van tijd tot tijd mee te maken krijgt. Het is een van de grootste kostenposten in de openbare ruimte. Goede metingen en het juiste beheer van de kaarten is hierbij noodzakelijk.

dg DIALOG Topografie

Dat vraagt wel van ons dat wij de software goed onder de knie hebben. Wij hebben gekozen voor dg DIALOG Topografie van Sweco. Dit is een complete applicatie voor de opbouw en het beheer van de diverse basiskaarten. De software is toepasbaar voor overall landmeetwerk met attribuutwaardes tot op objectniveau. Dat biedt een absolute meerwaarde voor onze opdrachtgevers. Onze medewerkers krijgen een opleiding van de leverancier. Zij leren om te gaan met het programma, hoe te meten en data te verwerken en aan te passen. Zo kunnen wij in de toekomst meer gemeenten op het gebied van BGT volledig ontzorgen.

Heb je vragen over onze diensten of kunnen wij je helpen met een betrouwbaar beheer van jouw BGT? Neem dan contact met ons op via 0475-461248 of per e-mail op r.vilters@igl.nl.

Back To Top