Ga naar hoofdinhoud
Bgt Rotterdam

Het werk rondom de BGT houdt nooit op

Binnen de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) wordt op éénduidige wijze de ligging van alle fysieke objecten zoals gebouwen, wegen, water, spoorlijnen en (landbouw)terreinen geregistreerd. De BGT is daarmee een essentieel hulpmiddel bij (grootschalige) ruimtelijke projecten. Gemeenten, ProRail en waterschappen zijn verantwoordelijk voor de juiste vulling van de BGT die de grootschalige basiskaart Nederland (GBKN) heeft vervangen.

Elke fout zorgt voor een verkeerde beslissing

Een groot voordeel van de BGT is dat het Nederlandse landschap op een eenduidige manier is gedocumenteerd en daarmee voor iedereen toegankelijk is. Het is een enorme verspilling van tijd en geld als meerdere partijen grootschalige topografische bestanden maken die in de kern hetzelfde zijn. De BGT zorgt voor éénmalige inwinning met meervoudig gebruik. Maar de realiteit van vandaag kan morgen anders zijn. In de openbare ruimte verandert veel. Dagelijks. De BGT moet daarom onderhouden worden bij veranderingen in het landschap en aan gebouwen. Dat is een taak van de bronhouder. Ook kunnen er fouten in staan. Bij een melding hiervan moet de bronhouder snel in actie komen, want bij verkeerde informatie worden er verkeerde beslissingen genomen.

Het werk houdt nooit op

Het werk rondom de BGT houdt daarom nooit op. De BGT moet beheerd worden. Dat is een technische aangelegenheid. IGL heeft de laatste tijd fors geïnvesteerd in kennisopbouw van de BGT en heeft medewerkers opgeleid tot specialisten. IGL kan daarom gemeenten, waterschappen en ProRail ontzorgen in de opbouw- en beheerfase van hun BGT. Met onze specialisten heeft de bronhouder geen omkijken naar de BGT software en wordt de BGT up-to-date gehouden.

Heb je vragen over onze diensten of kunnen wij je helpen met een betrouwbaar beheer van jouw BGT? Neem dan contact met ons op via 0475-461248 of per e-mail op r.vilters@igl.nl.

Back To Top