Ga naar hoofdinhoud
Landmeten

Mehmet Güler: ‘Ik wil BGT-expert worden’

Mehmet Güler is hard op weg om BGT-expert te worden. De 30-jarige landmeter is vanaf 2008 in dienst bij IGL en ontwikkelde zich met grote sprongen binnen de landmeetkunde. “Ik leer nog steeds elke dag. Ik heb daarbij het geluk dat ik lang mee heb kunnen lopen met een ervaren collega. Het is heel divers werk. Gisteren had ik een relatief makkelijke inmeetklus, maar morgen kan ik in een chemische fabriek tussen de leidingen lijnen moeten uitzetten. Ook binnen de wegenbouw heb je steeds weer met verschillende opdrachtgevers te maken. Elke omgeving vraagt om een andere aanpak.”

Vlakgericht

BGT is een steeds belangrijker onderdeel binnen de landmeetkunde. “Ik ben er nog vrij onbekend mee. Het grootste verschil is dat je binnen de BGT veel vlakgerichter moet denken in plaats van dat je lijnen meet. Het vraagt om een andere aanpak met andere benamingen. Zelfs gemeenten gebruiken verschillende benamingen. Zo wordt de strook tussen twee wegen door de ene gemeente een berm genoemd en door de andere een middengeleider. Het is daarom fijn om het codeercollege te volgen in Rotterdam. Die gemeente loopt erg voorop met BGT, waardoor we veel praktijksituaties aan bod kunnen laten komen.”

Zo zuigt Güler dagelijks als een spons alle nieuwe informatie op. “Als we iets niet weten, of twijfelen of iets gemeten moet worden, kunnen we ook heel makkelijk schakelen met de gemeente Rotterdam. Dan sturen we een fotootje en hebben we razendsnel antwoord. Een mooie service waar wij als bedrijf veel aan hebben.”

Dg DIALOG

Naast de praktijkcolleges gaat Güler ook de trainingen van Sweco volgen, de leverancier van de bijbehorende software ‘dg DIALOG Topografie’. Met de uitgebreide kennis van dg DIALOG en de BGT is het de bedoeling dat IGL haar klanten gaat ontzorgen als het om BGT-metingen gaat. Güler is al begonnen met het doorspitten van de handleiding. IGL directeur Roger Vilters heeft hem daarbij en duidelijke opdracht meegegeven. “Het zou mooi zijn als dg DIALOG straks voor al onze metingen kan worden gebruikt. Dan worden we nog beter als bedrijf. Ik ben blij dat ik de kans en tijd krijg om me hier in te verdiepen. Ik wil echt de BGT-expert worden!” zegt Güler.

Heb je vragen over onze diensten of kunnen wij je helpen met een betrouwbaar beheer van jouw BGT? Neem dan contact met ons op via 0475-461248 of per e-mail op r.vilters@igl.nl.

Back To Top