Ga naar hoofdinhoud

Deformatiemetingen in Amsterdam. We zijn met mooi werk bezig!

In opdracht van Gemeente Amsterdam voeren wij al een geruime tijd nauwkeurige deformatiemetingen uit op de vele bruggen en kademuren.

De Gemeente Amsterdam is eigenaar en beheerder van de meeste civiele constructies binnen de gemeentegrens. Veel bruggen en kademuren zijn helaas in slechte staat. Sinds 2018 werkt Projectteam “Kades en Bruggen” van de gemeente aan het herstel van de oude bruggen en kades. Maar ze weten niet van alle objecten hoe ze er precies aan toe zijn. Daarom willen ze 829 bruggen en 205 kilometer kademuur onderzoeken.
Middels nauwkeurige deformatiemetingen worden 80 objecten per maand gemonitord. We houden in de gaten of een pand of brug beweegt. Op deze manier krijgen de deskundigen van de Gemeente Amsterdam meer inzicht en kunnen ze voor elke brug en kademuur de juiste aanpak bepalen.

Een veiliger Amsterdam

De bruggen en kademuren hebben een belangrijke functie in Amsterdam en het is noodzakelijk om deze objecten in goede staat te houden zodat de stad veilig, bereikbaar en leefbaar blijft. De laatste tijd zien wij steeds meer hoe belangrijk ons werk is om mee te werken aan een veiliger Amsterdam. O.a. in de documentaire ‘Amsterdam is nog niet jarig’ op 2Doc.nl is dit dan ook zeker te zien!

Dus zie je jassen met ons logo langs de kade… we zijn met mooi werk bezig!

Hier vind je uitleg over het programma van de gemeente Amsterdam.

Back To Top