Ga naar hoofdinhoud
Zeeland In Stroomversnelling-subsidies

Overhandiging cheque Zeeland in Stroomversnelling-subsidies

Gedeputeerde Jo-Annes de Bat overhandigde op 18 oktober 2021 een (symbolische) cheque ter waarde van €1.023.713,- aan de projecten die subsidie ontvangen uit de zesde ronde van de Zeeland in Stroomversnelling-subsidie. 

Op locatie van een van de subsidieaanvragers, Stichting Zeeschelp, werden vertegenwoordigers van de projecten ontvangen. Per project volgde een kleine toelichting waarna een symbolische moment plaatsvond door het overhandigen van de cheque met daarop het totaal bedrag aan subsidies.

Ons project: Autonome watermetingen op Zeeuwse Wateren met aquatische drones

IGL ontvangt € 188.369,- subsidie voor een onderzoek naar Autonome watermetingen op Zeeuwse Wateren met aquatische drones. Dit doet IGL in samenwerking met Aquatic Drones, NIOZ Royal Netherlands Institute for Research, North Sea Port en het HZ University of Applied Sciences lectoraat Supply Chain Innovations en Building with Nature.

Met dit project willen wij aantonen dat metingen op het water efficiënter, duurzamer en met een positieve businesscase kunnen worden uitgevoerd met een aquatische drone (Phoenix 5), dan met de gebruikelijke werkwijze met bemande peilschepen of duikers. De metingen worden in verschillende Zeeuwse omgevingen uitgevoerd. Daarnaast wordt verwacht dat data die met een drone worden vergaard van betere kwaliteit is.

In onderstaande video kun je de Phoenix 5 in actie zien in de haven van Rotterdam:

De andere projecten die in aanmerking komen voor de subsidie

  • ‘De Zeeuwse quinoa-keten’ van FoodDelta Zeeland, GreenFood50 B.V., Van de Bilt Zaden & Vlas B.V., Meatless B.V., It’s Greenish B.V. en het HZ-lectoraat Supply Chain Innovation. Samen ontvangen zij € 189.320,- subsidie.
  • ‘Zoute teelten- Logistiek centrum voor verwerking van Zeegroenten’ van Dutch Seaweed Group, Murre Technologies, SeaWeed-TECH en North Sea Farmers. Samen ontvangen zij € 200.000,- subsidie.
  • ‘De terugkeer van de platte oester: demonstratie van een gecontroleerd kweekproces voor platte oesterbroed’ van Stichting Zeeschelp, NIOZ Texel, WMR Yerseke, Roem van Yerseke, Bureau Waardenburg en HZ University of Applied Sciences onderzoeksgroep ‘Aquaculture in Delta Areas’. Samen ontvangen zij € 199.862,- subsidie.
  • ‘Masterpicker’ van Machine Innovation Company, QEF Electric Innovation, Wiskerke Onions BV en Uireka. Samen ontvangen zij € 200.000,- subsidie.
  • ‘Haalbaarheidsonderzoek: Zeeuwse Groene compagnie’ van Vrijbuiter zeilen, de Ondernemerscoöperatie Zeker Zeeuws, Hogeschool Zeeland (Kenniscentrum Kusttoerisme) en Erfgoedkwartiermakers Coöperatie. Samen ontvangen zij € 46.162,- subsidie.

Tijdens de bijeenkomst kregen wij een kijkje achter de schermen bij het project ‘ De terugkeer van de platte oester: demonstratie van een gecontroleerd kweekproces voor platte oesterbroed’

Bron: www.zeeland.nl

Zeeland In Stroomversnelling-subsidies
Zeeland In Stroomversnelling-subsidies
Zeeland In Stroomversnelling-subsidies
Back To Top