Skip to content
Remote Controlled Survey Room

De voordelen van remote controlled survey

In de afgelopen periode heeft IGL met succes verschillende projecten uitgevoerd van op afstand bediende bathymetrische onderzoeken. Deze onderzoeken werden uitgevoerd vanaf onsite CTV’s met inspectieapparatuur van IGL die in de moonpool van het schip wordt geïnstalleerd.

Deze projecten zijn uitgevoerd voor klanten die wereldwijd actief zijn op diverse projecten binnen de windindustrie en ook voor specifieke opdrachten voor de Nederlandse overheid.

De belangrijkste voordelen van de op afstand bestuurde metingen zijn dat deze methodologie resulteert in tijd, kosten en milieu-efficiëntie in vergelijking met traditionele (on-site) metingen. De snelle doorlooptijd die wordt bereikt, is een van de extra voordelen voor de klant die zijn hoogwaardige apparatuur ter plaatse heeft laten wachten op de resultaten van het bathymetrische onderzoek.

IGL kon de taken uitvoeren zonder de noodzaak van extra (gecertificeerd en gekwalificeerd) personeel op de schepen. De gehele survey werd uitgevoerd met de nautische bemanning op de schepen en de IGL survey crew bevond zich veilig en wel op het terrein van de kantoren van IGL, wat resulteerde in een efficiënt proces.

De metingen werden vrijwel direct aan de klant en de operators in het veld geleverd.

De voordelen:

  • Zeer flexibel
  • Voldoet aan alle QHSE-regelgeving (Quality, Health, Safety and Environment)
  • Bespaart kosten en tijd
  • Schaalbaarheid
Remote Controlled Survey
Remote Controlled Survey Room
Remote Controlled Survey Room
Sc Amber Remote Controlled Survey
Back To Top