Skip to content

Natheiwerk

IGL is specialist in maatvoeringsbegeleiding voor natheiwerk. Onze ervaren natheiwerk specialisten kunnen met behulp van krachtige apparatuur, ondersteund door volledige en doordachte werkvoorbereiding nagenoeg alle natheiwerk vraagstukken aan.

Bij onze specials, zoals natheiwerk maatvoeringsbegeleiding, wordt meten écht maatwerk. Apparatuur, hulpmiddelen, meetmethodiek, software en personeel worden specifiek voor jouw project geselecteerd, aangepast, ontwikkeld of opgeleid. Dit om het beste resultaat op een zo efficiënt mogelijke wijze voor jou te realiseren.

IGL Technisch Meten heeft door gebruik te maken van de modernste apparatuur een meetmethodiek ontwikkeld waarmee met een one-man inzet, natheiwerk kan worden gepositioneerd tot op ±600 meter uit de meetopstelling. Ronde of vierkante palen of damwanden en te lood of schoorstand is geen probleem. Alleen de afstand uit de meetopstelling en de weersomstandigheden beperken de door ons toegepaste methodiek.

Meetreferentie

Om de natheiwerk maatvoeringsbegeleiding van het inbrengen van de (buis)palen of damwandplanken gecontroleerd uit te voeren, worden tijdens de opzet/referentiemeting (overnemen en controleren uitgangsgegevens op locatie) vaste punten gemaakt. Deze vaste punten worden op zorgvuldig gekozen plaatsen aangebracht zodat er voldoende vrije opstellingen kunnen worden gemaakt om een flexibele maatvoeringsbegeleiding te kunnen garanderen.

Voorbereiding en as built presentatie

In de door ons ontwikkelde projectdatabase wordt een standaard sheet natheiwerk opgenomen waarin alle gegevens van de palen worden verzameld. De coördinaten van de positie en gegevens over de afmeting, schoorstand, schoorrichting, (over)lengte en afbrand-, of afknijphoogte. Voor de maatvoeringsbegeleiding bevat deze sheet rekenroutines om in het geval van schoorpalen op elke gewenste hoogte de bijbehorende coördinaten van hart paal te berekenen inclusief een datakoppeling naar het meetinstrument.

Voor een snelle presentatie van de “as built” gegevens bevat deze sheet rekenroutines waarmee de gemeten positie van de gemaakte paal wordt vergeleken met de theoretische positie. Ook kan de praktische stand van de buispaal worden gepresenteerd inclusief de koppeling naar AutoCAD. Tevens kunnen tabellarische afwijkingenrapportages worden gemaakt. De afwijkingen kunnen worden weergegeven ten opzichte van coördinaten in het RijksDriehoekstelsel, “Plant”stelsel en ten opzichte de afmeerlijn.

Maatvoeringsbegeleiding

De metingen worden verricht met instrumenten voorzien van zogenaamde reflectorloze afstandsmeting en voorzien van programmatuur om goniometrische berekeningen uit te voeren.
Op basis van excentrische metingen op de buitenkant van de paal kan de afwijking van hart paal ten opzichte van de theorie worden bepaald. Met praktisch inzicht en enorme ervaring rekenen onze natheiwerk “zichters” de gemeten afwijking om in een correctie, die met de heimachinist wordt gecommuniceerd.

Natheiwerk En Projectmaatvoering LNG Terminal Te Duinkerken
Natheiwerk En Projectmaatvoering LNG Terminal Te Duinkerken

Natheiwerk en projectmaatvoering LNG Terminal te Duinkerken

Natheiwerk Maatvoeringsbegeleiding MET Europoort

Natheiwerk maatvoeringsbegeleiding MET Europoort

Natheiwerk Landwinning Botlek Tank Terminal (BTT)

Natheiwerk Landwinning Botlek Tank Terminal (BTT)

Natheiwerk Vopak Amsterdam

Natheiwerk Vopak Amsterdam

Natheiwerk Combiwand SIF Verbrugge Maasvlakte II

Natheiwerk combiwand SIF Verbrugge Maasvlakte II

Back To Top